Hvis du vil tjene penge på at hjælpe andre.
Hvis du har en opgave der skal løses.
Vores håndværkere og eksperter svarer løbende på spørgsmål, eller måske er der en anden bruger som kan hjælpe dig.
Du modtager en mail fra os, når der er svaret.
Spar dig selv for tid og besvær - få din to-do liste udført
1
Beskriv din opgave
2
Fastæt dit budget
3
Modtag tilbud og vælg din Handyhander
Jeg har tænkt mig at bruge en egetræs planke som køkkenbord, altså ikke stavlimet, men få fat i en planke mål 62*240*4 cm og bruge den, har i nogle erfaringer med sådant et projekt? mvh niels
Glem det, man bruger ikke egetræ i køkkenet, hverken som spækbrædt eller som køkkenbordsplade.
Som Mads skriver glem det, MEN MEN hvis det nu er dit højeste ønske, ligger der omkring Randers et Gods som har sådanne planker på deres loft. Gemt og glemt i ca. 200 år. Men de K O S T E R kassen. ebr.
Vrøvl og humbug ... selvfølgelig bruger man egetræ til køkenbordsplader og spækbrædter, der findes ikke noget bedre set ud fra et fødevaremæssigt synspunkt. Hvis du kan finde et egetræ på rod eller bedre, et der er fældet, med en stammediameter på godt 80 cm, skal der ikke ret meget grej til at skære den i skiver, så du både får bordplader og bænkesæder. En motorsav på mellem 60 og 120 cc og et sværd på godt 80 cm samt en plankeskærer (noget til at spænde på motorsaven), så tager det blot et par timer ... hvis du bor i nærheden af Viborg (jeg har grejet). Men egetræsplanker skal tøre, helst under pres, i mindst 2 år i fri luft for ikke at sprække og flække. Alternativt skal det ovntøres, hvilket hverken er dyrt eller tidskrævende. Og så lige et hint ... hvorfor er der nogen der ikke mener at egetræ er velegnet til køkkenbord? ... Fordi egetræ indeholder syre der angriber især jern og aluminium (konserves og øldåser, billige gryder, dårlige knive etc. ) Det kan give sorte rande på bordpladen, selv om den har fået masser af linolie. Jeg er glad for mine egetræsborde og holder dem pæne med skurebørste, knofedt og lidt forsigtighed. Mvh Henrik