Hvis du vil tjene penge på at hjælpe andre.
Hvis du har en opgave der skal løses.
Vores håndværkere og eksperter svarer løbende på spørgsmål, eller måske er der en anden bruger som kan hjælpe dig.
Du modtager en mail fra os, når der er svaret.
Spar dig selv for tid og besvær - få din to-do liste udført
1
Beskriv din opgave
2
Fastæt dit budget
3
Modtag tilbud og vælg din Handyhander
hej . jeg har lige købt ny lejlighed som jeg skal igang med at renovere. og jeg vil gerne have sat gips plader op på vægge og loft. men jeg er lidt i tvivl om der er nogle regler ang. tykkelse på forskallingen. jeg har tænkt mig at bruge træ og vil gerne have forskallingen så tynd som muligt.. kan det lade sig gøre at få det i 1-2 cm tykkelse og hvor bredde skal de være ?? Mvh Nick
Du kan sagtens nøjes med 19mm x 10 cm Brug f.eks. et forskallingsbrædt. De er idag høvlet - og dermed glatte på den side du senere skal montere gipsen på. Men pas lidt på. 1. Du vil forbavses, når du finder et LIGE brædt - og sætter med den smalle side op ad væggen. Så vil du finde at væggen både har buler og huller - kaldet lunker. Men det kan du tage højde for med underlag (plus/minus et stykke vindpap eller lign) 2. Pas på, at du får det til "at gå op" og får forskallet helt ud og helt ind i alle hjørner. 3. Damspærre. Plastik. Alle ydervægge og loftet hvis du bor øverst oppe, bør forsynes med damspæerre, når du har forskallet. God fornøjelse. PS. HUsk at du skal spartle samlingerne mindst 2 gange inden du tapetserer. ebr.
Det med plastik som den tidligere har skrevet skal du være meget påpasselig med da der ikke må sidde plastik inde bag det du montere det på, så vil hele konstruktionen rådne og mugne.
Der er vist eet eller andet vi ikke er helt enige om. Plast skal sidde på den varme side af isolering. Selv om der IKKE er foreslået isolering, står der dog en stille LUFT mellem forskallingerne. Fastholder: Plast skal sidde mellem gips og forskalling. På ydervægge. For at forhindre den varme luft (varm luft indeholder meget vand) i at vandre gennem gipsen og ud i en kold mur. For så har du katastrofen med vand og råd. ebr.
hej igen . tusind tak for gode råd, kan jeg helst sikkert godt bruge =) .. så vil jeg gå igang med mit gips projekt ; )
det er korekt at der skal være dampspærre på den varme side og det må gerne efter monteres HVIS MAN ER 100 % SIKKER PÅ DER IKKE ER NOGEN FORMER FOR DAMPSPÆRRE I DEN TIDLIGERE KONSTRUKTION ELLERS ER DER MUGLIGHED FOR SVAMP. ligeledes må der heller ikke være dampspærre bag vådzone behandlet med gummihud. så derfor hvis de ting er gennemgået og er helt sikker kan man sætte dampspærre op. TAK
Det er OGSÅ rigtigt, men....... Hvis man vil beklæde en hel lejlighed som man vil renovere i det omfang der tales om, tror jeg lejligheden er så gammel at hverken plast eller gummihud var opfundet da den blev opført. Denne betragtning var udgangspunkt for mine svar / anvisninger. ebr.