Hvis du vil tjene penge på at hjælpe andre.
Hvis du har en opgave der skal løses.
Vores håndværkere og eksperter svarer løbende på spørgsmål, eller måske er der en anden bruger som kan hjælpe dig.
Du modtager en mail fra os, når der er svaret.
Spar dig selv for tid og besvær - få din to-do liste udført
1
Beskriv din opgave
2
Fastæt dit budget
3
Modtag tilbud og vælg din Handyhander
Vi har 2 badeværelser i huset, og det vi havde i underetagen har vi netop ryddet til fordel for en renovering. Klinkerne på gulvet og væggene er væk, væggene er pudset op af en murer (og lidt mørtel selvfølgelig...) og gulvafløbet er skiftet til den model, som har krave til membran... Så vidt som jeg kan læse mig frem til er der ikke nogen, der siger at der SKAL vådrumssikres, hvis blot betonen på gulvet er minimum 6 cm tykt og "af en ordentlig kvalitet", og vi vil da også ha' klinker på gulvet igen... MEN! Vi vil IKKE ha' klinker på væggene, hverken i bruseafdelingen eller resten af rummet... Vi har tænkt os at prime de pudsede vægge og dernæst male dem med vådrumsmaling - er der noget forkert i det ? Hvor kan jeg evt. finde disse regler ??
Små hus reglementet - kan findes mange steder. Bl. a. på din kommunes hjemmeside. (Som peger over på Boligministeriets hjemmeside(r) Du SKAL vådrumssikre. Tal f.eks. med dit forsikringsselskab. Du kan godt behendle dine vægge med alt muligt, når du blot i den direkte våde afdeling (bruse området) FØRST vådrumssikrer væggen INDEN du beklæder / malker den med noget som helst andet. Til overgangen mellem væg og gulv, kan du få en ca. 1o-12 cm bred tape til at sikre tæthed mellem gulv og væg. ebr.
Hej igen Jeg har snakket med Tryg forsikring, men ganske som forventet fik jeg et møg-ubehøvlet svar. "Hvis den murer du bruger er autoriseret, så ved han alt om de regler - ellers er han jo ikke autoriseret" var svaret... Mureren er i tvivl, og bad mig spørge forsikringen.. Jeg tør bare ikke begive mig ud i det, hvis jeg ikke er sikker... Mht at man SKAL vådrumssikre er jeg stadig lidt i tvivl. Se linket her http://www.janolsson.dk/art-vaadrum.htm som skriver sådan: Det er en misforståelse at alle gulve i et vådrum, skal udføres med membran. I By og Byg Anvisning 200 VÅDRUM 1. udgave, 2001, (Statens Byggeforskningsinstitut) skelnes der mellem flere typer gulve til vådrum med klinker. Vi citerer fra anvisningen: 1. Lette Gulve: Gulve med undergulv af plademateriale på træbjælkelag. Her skal der som udgangspunkt altid tætnes med én membran, under klinkerne. 2. Tunge Dækkonstruktioner. (uorganiske). Det er her tvivlen opstår. Mange murere og flisemontører, er af den opfattelse at der altid skal være membran på gulvet i vådzonen. I By og Byg Anvisning 200. Står der Citat: "Tunge dæk udført af beton eller letbeton betragtes ofte som vandtætte i sig selv. Det betyder principielt, at de kan anvendes uden yderligere vandtætning. I praksis kan der imidlertid kun regnes med, at det er betondæk med en tykkelse på mindst 60 mm og støbt af en god beton, som er vandtætte i sig selv." Citat slut. Samtidig gør bogen også opmærksom på at det er en forudsætning, at eventuelle fuger og samlinger i dækelementet mv. er tætte. Jeg er sgu lidt forvirret ??!! Rudi
Hvis jeg var dig, ville jeg IKKE finde mig i et sådant svar fra TRYG. (Murere er IKKE autoriserede, men skal da alligevel følge anvisningerne. Men jeg forstår så udmærket din murers tvivl. Jeg er nød til at indrømme, at jeg i sin tid var i lære hos forsikrings selskabet Danmark - i dag TRYG. Det var den gang #God latin# at besvare alle forespørgseler af din karakter SKRIFTLIGT. Få din lokale assurandør - dit lokale kontor TRYG - til at svare dig skriftligt. Det var det. Praktisk. Beton er IKKE vandtæt som udgangs punkt. Men, - her kommer den praktiske gris alligevel ind - man kan tilsætte forskellige væsker, bl. a. SIKA som gør den vandtæt. Men det er en anden historie. (Bruges bl.a. til svømmehaller - udendørs havedamme - o lign.) Hvis dit betongulv er støbt direkte på jord (Grus, kapilarbrydende lag) og laget er over 6cm - (er som regel 8-12 cm) har du ingen problemer med GULVET - MEN - du SKAL tætne omkring afløb (det har du klart) og du SKAL tætne mellem væg og gulv - f.eks. med føromtalte tætnings bånd - ca 12cm bredt - Det er forsikrins erfaring som gør at du SKAL tætne omkring væg overgang og gulvafløb, fordi de - som regel forsikret for skjulte rør. Og når jeg tænker på hvor mange skader de har måttet erstatte p.gr.a. tærede / utætte rør forstår jeg fuldt og helt kravet. Men derfor kan de da godt opføre sig ordentligt. BROK DIG PÅ BJERGET............ TRYGs DIREKTØR. Men det er selvfølgeligt bedst hvis du har navnet på den idiot der svarer dig som referet. Håber du bliver i lidt bedre humør. PS. Din murer virker som en fornuftig / forsigtig og ansvarsbevist håndværeker. ebr.
Hej igen. Nu ved jeg ikke hvor langt du er, men tingene har det med at falde oiver hinanden. Inden for de seneste 3 dage, er jeg faldet over forskellige brochure ect. Dansk Eternit har en glimrende brochure der hedder: Vægge i vådrum. Den beskriver såvel regler, som de faktisk anvendbare materialer. Du kan sikkert downloade den fra www. dansketernit.,dk det er blad 402 I går læste jeg i Aarhus Stftstidende hustillægget på side 2 en artikkel af Keld Bjerre - han skriver altid lidt frækt, men godt og forståeligt - om netop gulv membram. Begge dele er gode at få forstand af. mvh ebr.